Menu


En podcast med Kristina Sandberg och Sven Teglund

Avsnitt 16: Cancern

Det är säsongens sista avsnitt. Sven och Kristina avslutar säsongen med att prata om egna erfarenheter av att ha varit allvarligt sjuka. I Siris dagbok nämns aldrig sjukdomar och diagnoser med namn, och människor dör inte, utan ”slutar”. Sven och Kristina väljer därför, i Siris anda, att prata om C-ordet. Sven diagnostiserades 2009, och Kristina diagnostiserades kort efter att hennes pappa gått bort, och tvingades hantera sin egen sjukdom parallellt med faderns bortgång.

Sjukdom kan ibland kan vara lite svårt att prata om. Bland vänner och bekanta, men även hos läkaren. Varför händer det att man hos läkaren döljer hur man egentligen mår? Skammen över sjukdomen kan ta sig olika uttryck.

Vid allvarlig sjukdom påverkas ens relation till nuet. Går det att leva i nuet? Och vad blir viktigt att föra vidare till barn och kommande generationer?

Tack alla lyssnare där ute som följer och kommenterar podden!

* * *

Du som lyssnar kan stötta podden genom att ge ett valfritt belopp via Patreon eller Swish:
www.patreon.com/hemmafru

Swish-nummer: 123 559 71 33 (skriv ”Hemmafru” som meddelande)

Tack alla ni som stöttar podden!

Av och med: Kristina Sandberg och Sven Teglund. Presentatör: Ann Petrén. Vinjettmusik: Jonas Teglund (basklarinett av Nils Berg). Hemmafru är en produktion av Teg Publishing.